miascorner

Senaste inläggen

Av Miah - 5 mars 2010 15:48

Ett bildtips som jag ännu inte sett någon misslyckas med, och jag har gjort dessa vid flera olika tillfällen och med många olika klasser under åren. De blir alltid superfina trots att de ser så olika ut!! jag har gjort dessa med barn från 6 år och uppåt och alla kan lyckas!

Oavsett om man är liten eller stor så blir t.ex träden effektfulla, gärna med många tavlor tillsammans på en vägg!

     

Material:

papper (här ca 15x15cm)

täckfärg/akvarellfärg

svart papper

sax/pensel/lim

maskeringstejp


Så här gjorde jag:

Bestäm en storlek, gärna kvadratisk och tejpa fast pappret på bordet med maskeringstejp ca 2 cm in på pappret runt om. Detta är för att kunna måla bakgrunden ända ut i kanten och få en skarp kant.

Bestäm en färg + vitt och sedan är det barna att börja måla vågrätt med mörk nyans i ena kanten och sedan ljusare och ljusare för varje centimeter. Använder man täckfärg (typ temperablock) kan man med fördel ha ganska blöt pensel så att inga skarvar syns mellan nyansskillnaderna.

Låt torka helt! Ta sedan bort tejpen, låt den inte sitta flera dagar för då kan den vara svår att få bort utan att skada kanten.

Sedan kan man välja att rama in med svart papper/passepartout, eller som jag gjorde här, då vi tog bort tejpen och målade svart försiktigt runt om.

Här ska man ha mycket färg och ganska lite vatten på penseln!

Silhouetten klipper man av svart kraftigt papper, lättast är att man ritar ett motiv att klippa efter. KOM IHÅG att det blir bäst om man har 1-2 centimeters kant längst ner som "marken" som allt står på när du ritar.

Sedan är det bara att klippa ut och montera ihop allting! Snyggast blir om man limmar på den sidan man ritat på så att inga blyertsstreck syns på konstverket sen!

Lycka till!

ANNONS
Av Miah - 4 mars 2010 16:43

Hej hopp!

Nu kom min blogg till, ett snillrikt drag en insnöad dag i början av mars 2010! Jag hoppas kunna skriva av mig, dela med mig och ge och få inspiration- om så till en person eller 100, det spelar ingen roll- detta är kul bara och mest för min egen skull!!

Må bäst!

Miah

ANNONS
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se